Theorie autorijbewijs B

Je moet minimaal 16,5 jaar zijn om het theorie-examen te mogen doen. Je uitslag ‘geslaagd’ is 1,5 jaar geldig. Het is mogelijk om via de instructeur een Cd-Rom/theorie box (boek) met een theorie- en examentraining aan te schaffen. Dankzij deze interactieve methode met de volledige theorie, opdrachten en toetsen ben je optimaal voorbereid op het theorie-examen.
Om een theorie examen te mogen doen moet je een examen reserveren bij het CBR. Je kan dat zelf online regelen via de site van het CBR. Let op: je hebt daarvoor een persoonlijke DigiD nodig. Je kunt je theorie examen ook door Drive 4 Success laten reserveren. Het is van belang dat je de rijschool hiervoor machtigt dit geldt ook voor het praktijkexamen.

Hoe gaat het theorie-examen in zijn werk?
Het theorie-examen duurt ongeveer 45 minuten.
Na een korte uitleg van een CBR-medewerker begint je examen. Je krijgt meerkeuzevragen, ja/nee-vragen en invulvragen.
Je ziet per vraag een bepaalde verkeerssituatie op een grote tv-monitor. Je moet je dan voorstellen dat jij de bestuurder bent van de CBR-auto.
Het theorie-examen bestaat uit twee delen.
1. Gevaarherkenning.
Je krijgt 25 vragen over gevaarherkenning. Je hebt 8 seconden de tijd om een vraag te beantwoorden. Dit lijkt kort, maar straks op de weg moet je vaak nog sneller beslissen! Je moet van Gevaarherkenning 13 vragen of meer goed hebben.
2. Verkeersregels en verkeersinzicht.
Je krijgt 30 vragen over Verkeersregels en 10 vragen over Verkeersinzicht. Je moet van Verkeersregels en Verkeersinzicht 35 vragen of meer goed hebben.

Zie ook: Praktijk autorijbewijs B

Heb je vragen of wil je je direct aanmelden voor je rijopleiding? Bel of mail ons gerust via
06-2428 0404 of info@drive4success.nl